torsdag 30 december 2010

Uppesittarkväll...

blir det ikväll igen... Vi fick ju varsin Bingolott av svärföräldrarna till förra uppesittarkvällen, dagen före julafton. Då hade jag en sån sagolik tur att jag vann en lott till kvällens miljonbingo! Alltså har vi nu bjudit in mina föräldrar på uppesittarkväll med bingolotto även ikväll... Först ska vi dock få lite mat hos dom.

Jag glömde ju skriva i mitt förra inlägg att Leia har blivit en stor tjej och börjat löpa! Hennes syster började dagen innan, så de följs verkligen åt. Hon har varit extremt lugn och trött sedan hon började löpa, hon ligger mest och sover inne. Ute är hon dock pigg och glad och ärligt talat har det varit rätt skönt att hon varit så lugn nu när det varit jul och julbestyr och jag inte hunnit med att träna som vanligt med henne.

Igår var jag och Lisa och tränade lite hund för första gången på väldigt länge. Leia och Engla har så roligt ihop, de är nog ganska lika i sättet. Bosse var också med på promenaden som vi började med, han passade på att visa Engla att han absolut inte ville vara med att leka. Även Leia fick sig ett litet tjuvnyp när hon dunkade in i Bosse, jag tror inte han hann förstå att det faktiskt var lillasyster. Men det gör absolut ingenting, jag exploderar själv när de ränner in i mig när de leker, även om det inte är hårt. Jag vill INTE bli fälld av två hundar som kommer i full kareta rakt mot mig. Så därför brukar jag överreagera ganska ordentligt om de knuffas, mest för att markera att det inte är OK!

Jag tränade lite posistion och lite fotgående och läggande. Sen tränade jag mycket passitivitet när hon fick sitta lös och titta på när Engla tränade. Det gick väldigt bra, hon var alldeles lugn och tyst och verkade inte tycka det var alltför konstigt. Men när jag sen började gå ner på knä och ta kort på Lisa och Engla när de tränade blev det alltför svårt... Då vet jag i alla fall det...

Jag är numera bilägare! Vi lånade ju svärmors lilla Skoda för ett tag sen och nu när de var nere bestämde vi för oss att köpa den av dem. Det är otroligt skönt att ha två bilar, framförallt nu på vintern. Och när jag jobbar kvällar och nätter och vi hämtar och lämnar om vartannat på dagis, så underlättar det oerhört med två bilar. Man känner sig lite lat, men jag får väl träna på annat sätt... Sen är jag ju alltid beroende av bil när jag ska ut och träna hund och då är det tråkigt för Björn och Axel att inte kunna ta sig nånstans heller. Igår var vi och köpte hundgaller och bilbarnstol så nu är den anpassad till hund-och barnbil också!

Vi upptäckte också att Leia har gnagat av sladdarna till lamporna där bak, så det har Björn försökt laga idag utan framgång. "Världens dyraste labrador" döpte Björn raskt om Leia till...

Nu ska jag pallra mig ut med hundarna innan middag och uppesittarkväll... Ha det gött allesammans!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar