tisdag 3 november 2009

En ny värld...

...bestående av inhalationsapparat, olika inhalationsmediciner och stora funderingar när man ska ha den ena eller andra medicinenen, och hur mycket och OM man ska ge honom någon medicin alls, har öppnat sig för oss. Axel har nu fått sin astma konstaterad genom ett besök på akuten i lördags kväll och besök hos astmasjuksköterska på barnmottagningen igår. Det känns skönt att veta att man har inhalationer hemma om han skulle bli dålig igen, men det känns som att det har blivit en så stor grej av det... Nu ska ha inhalera Pulmicort morgon och kväll oavsett om han är dålig eller inte, det är förebyggande. Sen ska han ha akutmedicinen Airomir när han får ett anfall eller om han är hostig för då kan det också bero på astman. Men hur vet jag om han bara förkylningshostar eller astmahostar? Han hostar ju hela tiden, jag kan ju inte springa med inhalationer hela tiden? Det känns som att medicineringen har fått väldigt stora propotioner jämfört med hur han mår... Men samtidigt säger de att det är mkt viktigt att ge underhållsmedicinen för att förebygga ordentliga astmaanfall... När astmasköterskan sa att vi bara behöver ha med oss den ena medicinen när vi är ute på dagarna kändes det som att jag först då insåg vad det handlade om. Och att jag måste informera dagis om hur han använder inhalatorn och höra om det är ok för dagispersonalen att ge honom medicinen...Jag hade bara tänkt att man skulle ha en inhalation att ta till nattetid om det blev jobbigt... Det tar nog ett tag att smälta alltihop.

Axel är i alla fall jätteduktig, han andas på i sin lilla anka (masken han inhalerar i är målad som en anka) och tycker än så länge mest det är kul.

Ullared besökte vi ju i helgen och vi älskade det! Det var verkligen superkul, men GRYMT mycket folk!! Det gick inte att gå en meter utan att krocka med folk eller bli överkörd av en kundvagn. Hörde att dagskassan för Ullared på fredagen när vi var där låg strax över 20 miljoner kronor... Så då förstår man. Kul att serien om Ullared har börjat, man kände ju igen sig!! Kändes dock lite som att de fokuserade på alla konstiga människor som var där, de flesta var ju trots allt helt normala!

Nu ska jag åka till jobbet, kvällstjänstgöring på schemat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar