lördag 12 april 2008

Äntligen...

har vi kunnat njuta lite mer av vårt hus... Axel är frisk igen, teskedsvis så gott det gick, gjorde susen, och nu äter han kopiösa mängder... Ska väl äta igen allt det han förlorade under magsjukan. Vi har, peppar peppar, klarat oss bra än så länge. Alla utom min pappa förstås, han blev dålig... Igår hade vi en riktigt härlig eftermiddag vid huset, fint väder var det dessutom! Vi har köpt en sandlåda till Axel, nu är det bara sanden som saknas... I Uppsala köper man sanden i affären i säckar, det existerar inte i Västervik som är lite mer "på landet". Här är det släp och spade som gäller och sanden finns på LBC som alla verkar veta vad det är utom jag (LastBilsCentralen...) Axel älskar att leka i sandlådan, han gör sandkakor och lyfter på locket och säger stolt "titta, kakka!"

Det händer otroligt mycket med Axels språkutveckling nu, han pratar nästan hela tiden, fast än så länge förstår jag inte så mycket... Det han säger som jag förstår är bl.a:

Brumma=bil
Titta
Mamma
Pappa
Nej
Mmm= Ja
Hnnt= Slut Lite konstigt, men när han säger det förstår man det bättre. Han säger det med samma tonfall som jag säger slut när jag t.ex. läser bok eller när maten är slut.
Lampa
Punka= punktering. Från filmen Bilar där Blixten får punka under loppet...
Oj oj oj
Aj
Ligi= Luigi. Namn på en bil i ovanstående film.
Minna= Min eller mina
Nam eller Naa= Napp
Pippi= fågel
Baba=Banan
Gukka= gurka


Dessutom gör han massor av ljud, t.ex. tut-tut när han ser en brandbil eller ambulans, härmar alla djur som han ser, t.ex. mjau, vov-vov, ihihihi (häst), roar (lejon eller tiger), muu, kuckeliku, kvack-kvack, pip-pip.

Han förstår också så otroligt mycket nu, det går inte att "prata över huvudet" på honom längre. Han förstår också långa instruktioner, t.ex. ta de här stumporna och lägg dem i strumplådan i din garderob. Det tycker jag känns riktigt häftigt, han är så mycket mer av en person nu!

Sitter för tillfället på jobbet, har det riktigt lugnt. Ute är det skitväder, vräker ner regn och en och annan snöflinga...Usch, bättre väder vill vi ha!!

4 kommentarer:

  1. WOW!!! Det är så HÄRLIGT när barnen utvecklas! *helt ortoligt* Konstigt att förstå att de är egna människor!!

    Saknar er!! KRAMAR /Ulrika

    SvaraRadera
  2. Ehh jag hoppas att han inte säger Lampa.. Då det rätta uttalet på det är BAMPA!!!!

    Sen kan han ju också säga cockies cockies... Efter joelbitar.

    Stay strong my litle warrior.

    MvH

    Gudfar...

    SvaraRadera
  3. Jodå brorsan... Bampa är det ju faktiskt han säger...

    SvaraRadera