söndag 19 juni 2016

Barnkalas vid 4 år...

var inget jag ens tänkte tanken på när Axel var liten... Och jag har kräkts lite på varje barnkalas som han haft därefter,  det klassar verkligen in på topp 100 av tråkigaste timmar i livet... Barn på kalas blir liksom helt förbytta.  Jag vet inte om det är sockret eller bara att de anfaller i flock men det brukar väldigt lätt spåra ur.

Men idag har jag haft världens bästa barnkalas! Det var första gången vi hade barnkalas och jag önskade att det aldrig skulle ta slut. Det berodde antagligen på att det var 2 barn på kalaset. Förutom mina då. Och förutom en nio månaders lillebror.  Men också för att de två barnen hade med sig sina supertrevliga föräldrar! Axel skötte fiskdammen med bravur, skönt att lämna över lite ansvar. Paybacktime... Det kändes som att gästerna kunde stanna förevigt.

Som tur är gjorde de inte det. Tur eftersom mina föräldrar stod ute vid Tre Bröder för att få hjälp med att sjösätta båten. Båten blev sjösatt. Tre lyckliga barn fick premiäråka till bryggan. Utan flytväst. Jag tvingades också med i båten ifall nåt av barnen skulle ramla i. "Du simmar ju så bra". Det var ca 10 m. Barnen satt instängda i ruffen hela tiden. De ramlade inte i. Jag behövde inte använda mina simkunskaper.

I fredags var jag och 4 barn i simhallen.  Då tränade jag på barnräddning. Elin vill träna utan puffar ganska mycket.  Jag är jättefokuserad på henne då. Är precis brevid henne och släpper henne inte med blicken.  Till Oscar slår sig på räcket. Då tröstar jag honom. Då sjunker Elin omedelbart. Som tur är hade jag tränat innan och plockat ringar från botten. Så jag plockade upp henne.  Men jag insåg då att de sjunker väldigt fort. Och då var det inte ens djupt där. Därför fick de idag sitta på rumporna på bryggan. De fick icke ens stå! Även om de lovade att stå stilla.  "Sitt på rumpan" sa jag och de satt. Tre barn och en hund. Som ljus satt de där!

Imorgon har den här lediga helgen tagit slut. Jag som längtat så efter den. Nu är den slut och jag med den. Ny vecka,  midsommar coming up och allt med det. Over and out...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar